Geplaatst op Geef een reactie

Maak je website mobielvriendelijk!

Is jouw website al mobielvriendelijk ingericht? Steeds meer mensen zoeken op hun mobiele telefoon. In 2017 nog stelde Google vast dat 40 procent van de zoekopdrachten met de mobiele telefoon was ingetikt en het percentage loopt verder op. Daardoor is het raadzaam om je website ook goed in te richten voor mobiel en de Ipad. In dit korte artikel lees je daarom waar je op moet letten bij het mobiel vriendelijk maken van je website. Wil je het liever uitbesteden aan een online marketingbureau? Dan lees je in dit artikel ook tips om de juiste marketingbureau te vinden.

Focus je nog meer op websitesnelheid!

GSM.jpg

Misschien weet je al dat websitesnelheid enorm belangrijk is. Vooral voor de (ongeduldige) gebruikers is de snelheid enorm belangrijk. Wist je dat de bounce rate met 8,3% stijgt indien de snelheid met een seconde wordt vertraagd? Controleer daarom altijd de Google Page Speed tool. Op deze pagina zie je hoe snel Google je website vindt en krijg je concrete aanbevelingen hoe je de snelheid moet optimaliseren. Meestal moet je HTML, Javascript en CSS verkleint worden.

Conversieoptimalisatie

 

Bij een Ipad en een mobiele telefoon moet de call to action nog sterker gecentreerd worden. Plaats de call-to-actions op plekken waar de bezoekers komen en zorg voor multimediale content. Hiervoor is het handig om de tool Hotjar te gebruiken. Deze hulpmiddel onderzoekt met behulp van heatmaps waar bezoekers wel en niet komen. In combinatie met Google Analytics ontdek je welke (mobiele) pagina’s nog verder geoptimaliseerd moeten worden.

Hoe vind je een goede online marketingbureau?

 

Marketingbureaus laten op internet eigenlijk zien dat ze goed zijn,  maar het is juist goed te kijken wat anderen over hen zeggen. Hebben zij bijvoorbeeld prijzen gewonnen? Staan zij bovenaan in Google? Dit zijn allemaal factoren die meespelen!

Mobiel(on)vriendelijk

 

Binnen een aantal seconden heeft de bezoeker al besloten om langer op je pagina te blijven. Optimaliseer je website voor mobiele bezoekers. Niet voor niets gaat 61 procent van de Nederlandse bezoekers naar de concurrent indien je website mobielonvriendelijk is. Zeg eens eerlijk: zou jij dat ook doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *