Geplaatst op Geef een reactie

Geschiedenis van een prepaid simkaart

De prepaid simkaart bestaat al vele jaren. Sinds het begin van de jaren negentig is er al gebruik van gemaakt. De simkaart maakt het mogelijk te bellen met een mobiele telefoon. Er was in het begin nog geen smartphone. Wat is een simkaart eigenlijk?

De simkaart

Een simkaart is een kleine chip met een geheugen. Er zit ook een beveiligd geheugen op. De simkaarten zijn allemaal uniek door hun dertien cijferige referentienummer. SIM is de afkorting van Subscriber Identity Module. Het is al in de jaren tachtig ontwikkeld. Er zit ook een IMSI in de kaart. Het heeft een 15 cijferig nummer dat het mobiele nummer aan een telefoonnummer koppelt. Het is zeer goed beveiligd. IMSI staat trouwens voor International Mobile Subscriber Identity. Aan dit nummer zijn de persoonlijke gegevens van de klant gekoppeld. Het is het abonnement of de prepaid kaart.

Prepaid simkaart

Een abonnement heeft de aansluitgegevens en de identiteit van de abonnementhouder gekoppeld met de sim. Eigenlijk is het gekoppeld met het IMSI nummer. Bij een prepaid moet het wel geregistreerd zijn. In Nederland is er nog geen verplichte registratie. In veel andere landen moet men wel de persoonlijke identiteit bevestigen met een paspoort of ID kaart. Het zal helpen om criminelen minder kansen te geven.

De formaten van de simkaarten

Er zijn nog drie formaten simkaarten in omloop. In het begin had een simkaart een formaat als een creditcard. Nu heb je de mini sim, micro sim en de nano sim. Er zijn vandaag de dag veel verschillende toestellen die erg klein zijn en ook met meerdere simkaarten erin. Dan zijn de nano simkaarten erg gemakkelijk.

De toekomst van de simkaarten

Het is mogelijk om met een simkaart mobiel te betalen. Het gaat om een NFC simkaart. In de toekomst zal het allemaal nog compacter en beter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *