Geplaatst op Geef een reactie

Een 19 inch serverkast voor jouw organisatie

Heb je een bedrijf of een andersoortige organisatie dan weet je als geen ander dat jouw data veilig moet zijn. Je slaat uiteraard je informatie ergens op. De meeste bedrijven maken hiervoor gebruik van een harde schijf. Daarnaast maakt men een back up in de cloud. Voor het veilig opbergen van jouw gegevens is een harde schijf een belangrijke maar tegelijkertijd ook kwetsbare plek. De harde schijf is kwetsbaar om meerdere redenen. We zullen je uitleggen waarom een 19 inch serverkast een onmisbaar onderdeel van jouw bedrijfsinventaris is. 

Eén opbergplek voor al jouw apparatuur 

Het computernetwerk van een bedrijf of een grote organisatie is iets waar je zuinig op bent. Het is dan ook goed om te weten dat je een opbergplek hebt voor alle apparatuur die jij hebt. Met name de opslag apparatuur zoals de harde schijf maar bijvoorbeeld ook USB sticks moet veilig worden bewaard. Een harde schijf is een apparaat waarvan je niet wil hebben dat er wat mee gebeurt. Er kan gemakkelijk iets misgaan met een harde schijf op het moment waarop deze om wat voor reden dan ook oververhit raakt. Een harde schijf die niet goed zit aangesloten op het computernetwerk zal gegevens mogelijk niet goed opslaan. Daarnaast kan het uiteraard voorkomen dat een harde schijf door wat voor oorzaak dan ook teveel stroom krijgt. Op die manier kan een harde schijf oververhit raken waardoor jij je gegevens in eerste instantie kwijt bent. Eén opbergplek is dan ook de oplossing voor dit probleem. 

Voorkom oververhitting van een 19 inch serverkast 

Als er één plek is in een bedrijf of bij een organisatie waar brand kan uitbreken is dit wel in de computerruimte. Deze apparatuur geeft immers behoorlijk wat warmte af. Wie goed naar computerapparatuur kijkt zal bovendien zien dat het gaat om een hoop apparatuur met een wirwar van kabels. Het mag duidelijk zijn. Wanneer er iets verkeerd wordt aangesloten kunnen er heel vervelende ongelukken gebeuren. Een 19 inch serverkast is dan ook de oplossing bij uitstek om te voorkomen dat jouw kostbare en kwetsbare apparaten en gegevens zomaar verloren kunnen gaan. 

Kies de juiste deur 

Een 19 inch serverkast is in een paar uitvoeringen verkrijgbaar. Wanneer je goed kijkt naar een 19 inch serverkast zie je in eerste instantie al dat er voldoende perforatie in het materiaal zit om de apparatuur van afgeeft doordat het gaat om actieve apparaten moet je een aanpassing in de kast aanbrengen. Apparatuur die in een kast staat en geen extra warmte afgeeft heeft genoeg aan een deur die zicht biedt op de apparatuur. Een glazen deur is in dat geval de oplossing. Gaat het om apparatuur die actief is en dus ook extra warmte afgeeft dan is een geperforeerde deur een betere oplossing. Op die manier voorkom jij oververhitting van jouw systeem en behoud je het zicht op jouw server apparatuur. Heb je moeite met het maken van de juiste keuze voor een 19 inch serverkast, win dan eerst informatie in via de klantenservice van Patchkastwinkel of je eigen ICT specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *