Geplaatst op Geef een reactie

Vijf tips voor het kopen van een tweedehands laptop

Als je op zoek bent naar een goedkope laptop, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in het kopen van een tweedehands exemplaar. Er zijn meerdere vormen van tweedehands laptops. Een van de trends binnen dit segment die de afgelopen jaren steeds populairder wordt zijn de refurbished laptops. Dit is een prima optie als je geld wilt uitsparen, maar er zijn enkele dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van een tweedehands laptop. Hier zijn vijf tips om te overwegen voordat je een tweedehands laptop koopt.

Tip 1: Onthoud dat je wat risico loopt met het kopen van een tweedehands laptop.

Je weet nooit precies wat er in het verleden met deze apparatuur is gebeurd. Als er iets aan de hand is met de interne hardware, kan dit soms moeilijk of duur zijn om te repareren. Koop daarom altijd van betrouwbare verkopende partijen die hun producten testen voordat ze ze verkopen.

Tip 2: Zorg dat je begrijpt wat er wordt aangeboden voordat je koopt.

Bepaal welke functies belangrijk voor je zijn en controleer of deze beschikbaar zijn op de machine die je gaat kopen. Controleer ook of er extra accessoires bij de laptop worden geleverd, zoals dockingstations of andere randapparatuur die nuttig voor je kunnen zijn.

Tip 3: Controleer altijd of alle onderdelen werken voordat je betaalt.

Als je meerdere laptops bekijkt, probeer dan elke machine uit om te zien hoe hij werkt en als hij aan jouw behoeften voldoet. Start alle programma’s op die worden geleverd met de laptop en controleer of alle knoppen en functies correct werken, evenals externe poort-aansluitingen zoals USB en HDMI-poorten.

Tip 4: Verifieer dat alle software-updates zijn geïnstalleerd voordat je betaalt.

Zoek naar informatie over de versie van besturingssysteem die op de machine staat; als hij niet up-to-date is, raden we hem aan te updaten voordat je betaalt om te vermijden dat er later problemen optreden met compatibiliteit van programma’s of beveiligingsproblemen.

Tip 5: Neem contact op met de producent over de garantie die nog op het product heerst.

Sommige garanties van producenten zijn maar een bepaalde periode geldig. Vraag daarom altijd naar informatie over eventuele resterende garantietermijnen alvorens het apparaat te kopen; soms kan dit veel waarde toevoegen aan je investering in een tweedehands laptop.

Conclusie

Tweedehands laptops kunnen fantastische manieren zijn om geld te besparen terwijl je toch geniet van moderne technologische functies zoals snelle processoren en hoge resolutie beeldschermen. Met bovenstaande tips in gedachten helpen jullie om veilig te winkelen voor jullie volgende tweedehands laptop.

Bron: IT Stunter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *