Geplaatst op Geef een reactie

3 tips bij het kiezen van netwerkbeveiliging

Terwijl je over het web aan het surfen bent sta je er misschien bij stil dat anderen ook mee kunnen kijken. Steeds vaker zijn er hackaanvallen vanuit China en Rusland. Het is van alle tijden belangrijk dat je kiest voor een goede server van combell. In dit artikel lees je 3 tips voor het kiezen van een goede server.

1.)   Onderzoek waar je netwerk tegen beveiligd moet worden

Ten eerste is het belangrijk om goed te doorgronden waar je netwerk tegen beveiligd moet worden. Zo kreeg pas geleden de universiteit van Maastricht te maken met een ransomware aanval. Ook het ziekenhuis van Leeuwarden kreeg in januari 2020 te maken met een cyberaanval.

Veel beveiligers proberen zich te wapenen tegen cyberaanvallen die van buitenaf komen. Controleer ook of dat alles aan de binnenkant vertrouwd kan worden. Onderzoek daarom wat beveiligd moet worden en stem dit met je collega’s af.

2.)   Reduceer het aantal verbindingen met het netwerk

Verder het is belangrijk om het aantal verbindingen met het netwerk te beperken. Je zou zo veel mogelijk controle moeten hebben waar het verkeer binnenkomt en weer naar buiten gaat. Kies er bijvoorbeeld voor om via één server binnen het netwerk te komen.

3.)   Zorg voor een goede beveiliging van alle internetapparaten

Steeds vaker zie je op kantoor mensen die hun eigen computer of mobiel meenemen. Dit vormt een probleem wanneer je collega’s de apparaten verliezen. Het hebben van een goede ‘Bring Your Own Device’-beleid is noodzakelijk. Vraag je collega’s om alleen een sterk wachtwoord te gebruiken en scherm informatie af indien dit niet voor je collega’s toegankelijk hoeft te zijn.

Tot slot is het aan te raden om ieder individu een persoonlijk account mee te geven, waar ze kunnen inloggen tot hun dashboard. Zo beperkt je de kans op datalekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *