Geplaatst op Geef een reactie

Een ITIL-certificaat behalen: Wat je moet weten

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library, en het is de industriestandaard als het gaat om best practices voor IT service management. Een ITIL-certificaat bewijst dat je een uitgebreid begrip hebt van het framework en het effectief kunt toepassen in je werk. In deze blogpost leggen we uit wat je moet doen om een ITIL-certificaat te verdienen 

Een cursus afronden

De eerste stap is het volgen van een cursus die geaccrediteerd is door de ITIL Certification Management Board (ICMB). Deze cursussen leren je de grondbeginselen van ITIL, inclusief de kernconcepten en -processen, en ook hoe je ze op de werkplek kunt toepassen. De meeste cursussen worden online of klassikaal aangeboden, en duren meestal één dag tot twee weken 

Examen doen

Als je een cursus hebt afgerond, moet je vervolgens een examen afleggen om je certificaat te verdienen. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen die binnen 60 minuten moeten worden ingevuld; je moet minstens 26 van de 40 vragen juist scoren om te slagen. De examens worden afgenomen door geaccrediteerde organisaties zoals PeopleCert of EXIN; deze organisaties bieden ook oefentoetsen aan, zodat je vertrouwd kunt raken met de indeling voordat je het echte examen aflegt 

Certificering 

Als je het examen hebt gehaald, ontvang je ten slotte je officiële ITIL-certificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig vanaf de datum van afgifte en moet om de drie jaar worden verlengd om geldig te blijven. Om je certificaat te vernieuwen, hoef je alleen maar een opfriscursus te volgen en het examen opnieuw af te leggen; dit zorgt ervoor dat je kennis up-to-date blijft met de huidige best practices 

Conclusie 

Het verdienen van een ITIL-certificaat kost tijd en moeite, maar kan ongelooflijk gunstig zijn voor zowel je carrièrevooruitzichten als je professionele ontwikkeling. Door een gecertificeerde cursus te volgen en een examen af te leggen, toon je een uitgebreid begrip van de principes van servicemanagement en krijg je waardevol inzicht in hoe je ze het beste kunt toepassen in praktijkscenario’s. Dus als je op zoek bent naar manieren om je vaardigheden uit te breiden of je te onderscheiden van andere kandidaten, dan is een certificering misschien wel de juiste weg!
Bron: ICTZaakwaarneme

Geplaatst op Geef een reactie

Touchscreen handschoenen bedrukken

Wilt u touchscreen-handschoenen bedrukken om uw bedrijf te promoten en te helpen? Handschoenen met touchscreen bedrukken is een goed idee en nuttig voor gebruikers. Het wordt altijd gewaardeerd als een geschenk. U kunt handschoenen bedrukken en deze aan potentiële klanten aanbieden om uw merk te promoten. Of deel ze uit aan zakenpartners en medewerkers om hen te bedanken voor hun inzet. Stel je deze situaties eens voor: tijdens een wandeling in de koude winter ging je telefoon plotseling over. Op het juiste moment moet je een selfie maken met het prachtige uitzicht. Bij het mountainbiken op een mooie winterdag wil je natuurlijk je favoriete playlist starten. Voel je het aankomen? In feite moeten die handschoenen die je handen warm houden en roosteren, worden uitgetrokken. Je kunt zeker niet wachten, maar gelukkig zijn er een paar dingen: handschoenen met een touchscreen, vriendelijke materialen binnen handbereik.

Touchscreen handschoenen met logo

Hoe dan ook, goedkope handschoenen met logo  zijn een garantie voor succes. Bestel direct of vraag een gratis digitale proefversie aan. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en we vertellen je alles over bedrukte handschoenen. Touchscreen-handschoenen met logo De trend naar touchscreen-handschoenen met logo’s is de afgelopen jaren duidelijk van de grond gekomen. Steeds meer klanten kiezen ervoor om touchscreen handschoenen te bedrukken om hun merken te onderscheiden. Voor een bedrijf weerspiegelt het printen van touchscreen handschoenen snel waarden en bedrijfscultuur, dus met duurzaam touchscreen handschoenen bedrukken presenteert je bedrijf zich als verantwoordelijk en vooruitstrevend. Ook hebben we gewone handschoenen die je optimaal kunt gebruiken. Het begint koud te worden en dan wil je geen koude handen. We volgen altijd de laatste handschoen trends en bieden een breed scala aan verschillende bedrukbare handschoen types.. Een andere trend is dat bedrukte handschoenen kortere doorlooptijden en snelle levering vereisen. Evenementen en beurzen worden nu korter gepland, daarom is het voor elk bedrijf essentieel om een ​​betrouwbare partner te hebben die zich snel kan aanpassen aan nieuwe vereisten. We weten dat het soms lastig kan zijn om bedrukte handschoenen te krijgen en we zullen altijd ons best doen om uw deadlines en levertijden te halen.

Geplaatst op Geef een reactie

Een 19 inch serverkast voor jouw organisatie

Heb je een bedrijf of een andersoortige organisatie dan weet je als geen ander dat jouw data veilig moet zijn. Je slaat uiteraard je informatie ergens op. De meeste bedrijven maken hiervoor gebruik van een harde schijf. Daarnaast maakt men een back up in de cloud. Voor het veilig opbergen van jouw gegevens is een harde schijf een belangrijke maar tegelijkertijd ook kwetsbare plek. De harde schijf is kwetsbaar om meerdere redenen. We zullen je uitleggen waarom een 19 inch serverkast een onmisbaar onderdeel van jouw bedrijfsinventaris is. 

Eén opbergplek voor al jouw apparatuur 

Het computernetwerk van een bedrijf of een grote organisatie is iets waar je zuinig op bent. Het is dan ook goed om te weten dat je een opbergplek hebt voor alle apparatuur die jij hebt. Met name de opslag apparatuur zoals de harde schijf maar bijvoorbeeld ook USB sticks moet veilig worden bewaard. Een harde schijf is een apparaat waarvan je niet wil hebben dat er wat mee gebeurt. Er kan gemakkelijk iets misgaan met een harde schijf op het moment waarop deze om wat voor reden dan ook oververhit raakt. Een harde schijf die niet goed zit aangesloten op het computernetwerk zal gegevens mogelijk niet goed opslaan. Daarnaast kan het uiteraard voorkomen dat een harde schijf door wat voor oorzaak dan ook teveel stroom krijgt. Op die manier kan een harde schijf oververhit raken waardoor jij je gegevens in eerste instantie kwijt bent. Eén opbergplek is dan ook de oplossing voor dit probleem. 

Voorkom oververhitting van een 19 inch serverkast 

Als er één plek is in een bedrijf of bij een organisatie waar brand kan uitbreken is dit wel in de computerruimte. Deze apparatuur geeft immers behoorlijk wat warmte af. Wie goed naar computerapparatuur kijkt zal bovendien zien dat het gaat om een hoop apparatuur met een wirwar van kabels. Het mag duidelijk zijn. Wanneer er iets verkeerd wordt aangesloten kunnen er heel vervelende ongelukken gebeuren. Een 19 inch serverkast is dan ook de oplossing bij uitstek om te voorkomen dat jouw kostbare en kwetsbare apparaten en gegevens zomaar verloren kunnen gaan. 

Kies de juiste deur 

Een 19 inch serverkast is in een paar uitvoeringen verkrijgbaar. Wanneer je goed kijkt naar een 19 inch serverkast zie je in eerste instantie al dat er voldoende perforatie in het materiaal zit om de apparatuur van afgeeft doordat het gaat om actieve apparaten moet je een aanpassing in de kast aanbrengen. Apparatuur die in een kast staat en geen extra warmte afgeeft heeft genoeg aan een deur die zicht biedt op de apparatuur. Een glazen deur is in dat geval de oplossing. Gaat het om apparatuur die actief is en dus ook extra warmte afgeeft dan is een geperforeerde deur een betere oplossing. Op die manier voorkom jij oververhitting van jouw systeem en behoud je het zicht op jouw server apparatuur. Heb je moeite met het maken van de juiste keuze voor een 19 inch serverkast, win dan eerst informatie in via de klantenservice van Patchkastwinkel of je eigen ICT specialist.

Geplaatst op Geef een reactie

Zelf een Prusa i3 mk3s+ opbouwen

Een Prusa i3 mk3s+ zelf opbouwen geeft de mogelijkheden om de 3D prints op de eigen manier te maken. Het fijne hieraan is ook dat er veel kennis over de techniek in de 3D printer wordt opgedaan.  Door de printer helemaal op te bouwen is goed te begrijpen hoe alles werkt en wat daarmee te doen is. Zo kan je de printer dus ook precies zo gebruiken als voor jou van waarde is. Het fijne daarbij is dat al deze zaken ook getest zijn door de fabrikant zelf. Dit betekent dus dat alles mogelijk is.

Klaar voor gebruik

Het is niet alleen zo dat het mogelijk is om met de Prusa i3 mk3s+ te werken door deze zelf op te bouwen. Het is ook mogelijk om deze helemaal klaar voor gebruik door de specialist te laten opbouwen. De 3D printer is dan helemaal klaar voor gebruik en getest op de best mogelijke bruikbaarheid. Er is dan niet veel meer nodig dan simpelweg de printer aansluiten en direct te beginnen. Het is wel heel fijn wanneer deze mogelijkheden geboden worden. Zo kan iedereen er op een eigen wijze mee aan de slag om te printen.

Geroemd om de mogelijkheden

Een goede reden om met de Prusa i3 mk3s+ te willen werken is het uitgebreide gebruiksgemak. Het is niet voor niets zo dat deze printer door allerlei gezaghebbende partijen wordt gezien als één van de beste modellen op de markt. Dat komt vooral door de vele features die er door de fabrikant in dit model zijn opgenomen. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om direct vanaf de eerst laag van het printen te zorgen voor de best mogelijke kwaliteit. Vooral de allround mogelijkheden die dit model biedt worden daarbij geroemd. Dat maakt het zeker ook aantrekkelijk voor allerlei toepassingen.

Slim printen op hoog niveau

Het is ook zo dat met een Prusa i3 mk3s+ mogelijkheden worden geboden om te printen op hoog niveau. Zo kan er ook met deze printer worden gewerkt als het om grotere prints gaat. Waarbij de kwaliteit en het uiterlijk van de producten altijd even sterk blijft. Dat er ook nog mogelijkheden zijn om de printer uit te breiden, maakt het nog interessanter om ermee te werken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om met verschillende soorten filament gelijktijdig te printen. Het is voor allerlei soorten gebruikers van waarde om deze mogelijkheden te benutten. Dit maakt de eindresultaten sterker.

Geplaatst op Geef een reactie

Waar koop ik elektronica van topkwaliteit

Het begrip elektronica is erg breed, echter is een ding in ieder geval een feit en dat is dat elektronica niet meer zijn weg te denken uit ons leven. We maken nou eenmaal veel gebruik van elektronische middelen en dit is niet alleen het geval omdat het ons leven leuker maakt. Natuurlijk is dit wel een belangrijk onderdeel, doordat je bijvoorbeeld een tv en een spelcomputer hebt hoef jij je nooit meer te vervelen. Je hebt altijd wat te doen en dat is natuurlijk super. Tevens zorgt elektronica ervoor dat jij gemakkelijk mensen kunt bereiken en dat processen versneld worden. We kunnen dus ook stellen dat elektronica het leven makkelijker maakt. Een mobiele telefoon valt bijvoorbeeld ook onder elektronica. Een zakenman zou zijn werk veel minder goed kunnen doen zonder mobiele telefoon. In veel gevallen moet een zakenman snel schakelen en dit zou nooit zo snel kunnen gaan zonder mobiele telefoon. Een mobiele telefoon zorgt er dus voor dat mensen met elkaar in contact staan en dit zorgt ook voor een stukje veiligheid. Zo sta je ook altijd in contact met je familie. Mocht er iets met familie aan de hand zijn, dan ben je hier meteen van op de hoogte.

Elektronica zorgt voor verbinding

We kunnen gerust stellen dat elektronica zoals een mobiele telefoon voor verbinding zorgt. De mensen om je heen kan je de hele dag bereiken. Tevens kan je dankzij je mobiele telefoon ook veel nieuwe mensen leren kennen. Dagelijks ontstaan er duizenden nieuwe relaties. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een liefdesrelatie, dan zijn er veel apps waarvan je gebruik kunt maken. Echter zijn er ook handige apps waarmee je op zoek kunt gaan naar nieuwe vrienden. Voel jij je momenteel behoorlijk alleen, dan kan het internet hier dus ook verandering in brengen. Vaak begint dit dus met je mobiele telefoon. Het is dan wel belangrijk dat jij de beschikking hebt over een mobiele telefoon die ook echt goed werkt, heb je dit niet dan kan dit voor de nodige frustratie zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een telefoon die steeds uitvalt of aan een slechte oplader.

Een nieuwe oplader kopen

Bovenstaand vertelden we al dat het hebben van een slechte oplader voor een hoop frustraties zorgt. Heb jij momenteel een oplader die niet goed werkt, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe oplader. De vraag is alleen: hoe doe ik dit zo efficiënt mogelijk, gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Heb jij bijvoorbeeld een iPhone 12? Google dan eens op iPhone 12 oplader. Wanneer je de zoekterm iPhone 12 oplader invoert, dan komen alleen de beste aanbieders naar voren. Een mooi voorbeeld van een aanbieder die als erg goed bekendstaat is Kabelmix.nl, zij hebben al ontzettend veel mensen aan een nieuwe oplader geholpen. Veel mensen zijn blij met deze partij en dat is ook aan de reviews te zien.

Geplaatst op Geef een reactie

3CX SOFTWARE VAN NUCALL IS EEN LIFESAVER

De 3CX telefoonsoftware heeft ons gered. Afgelopen jaar leefden we in een zeer bijzondere tijd. Mensen werden heel erg goed, mensen waren bang, mensen moesten thuisblijven, mensen verloren hun baan en mensen verloren familieleden en vrienden. Door de pandemie die de wereld in zijn greep hield hebben we de afgelopen tijd erg veel dingen niet kunnen doen en hebben we erg veel aan moeten passen. Zo ging het hoger onderwijs volledig online en werden ook andere evenementen op een andere manier gehouden. Deze manier van omschakelen is ook iets wat vele bedrijven moesten doen. Zo konden werknemers niet meer met zijn allen in hetzelfde pand werken en moesten mensen thuis werken. Voor bepaalde bedrijven was deze omschakeling makkelijker dan voor anderen. Zo zijn er bedrijven die al jaren bezig zijn met innoveren en de nieuwste technische trends. Toch zijn er ook bedrijven die eigenlijk al lange tijd stil stonden op het gebied van technologische vooruitgang. Eén van deze bedrijven was het bedrijf waar ik werkzaam was. Toen iedereen thuis kwam te werken hadden we echt iets nodig om ons uit de brand te helpen. De 3CX telefoonsoftware van Nucall was onze redding.

3CX

Via een goede vriend van mij hoorde ik over 3CX. Hij vertelde me dat je alle telecommunicatiesystemen op één plek kon hebben en dat je al je werknemers daardoor makkelijk kon bereiken. Dit was precies wat wij nodig hadden. Ik stapte naar mijn leidinggevende en vertelde hun over de 3CX software.

3CX VAN NUCALL.NL

Mijn leidinggevenden aarzelden niet en huurden Nucall in om de 3CX te laten werken. Deze keuze was één van de beste keuzes van de afgelopen jaren. De 3CX software werkten precies zoals we hoopten. We konden erg gemakkelijk met elkaar in contact komen en daarnaast ging het samenwerken beter dan ooit. Nooit gedacht dat thuiswerken zo fijn zou kunnen zijn. En dit allemaal door de 3CX telefoonsoftware van Nucall.nl. Ik ben enorm blij dat we met hen in zee zijn gegaan en ik zou hen aan iedereen aan willen raden die met een soortgelijk probleem kampt.

Geplaatst op Geef een reactie

Zo creëer je op kantoor een ergonomische omgeving

Heb je last van je nek? Of begin je het te voelen aan je polsen? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Een veelvoorkomende probleem is dat men de werkplek niet ergonomisch inricht. Hierdoor krijg je nog meer last van je lichaam! Of dat je op de Ipad of de desktop aan het werk ben; in dit artikel lees je 3 tips om een goede ergonomische werkplek te creëren.

toetsenbord

Tip 1: Zoek informatie over goed ergonomische werkplek

Ten eerste is het slim om veel informatie te zoeken over ergonomisch werken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je toetsenbord aan de rand van het bureau moet liggen. Hierdoor kunnen je schouders ontspannen.

Plaats verder de monitor recht voor je. Anders krijg je op termijn last van je nekspieren. De bovenkant van het scherm plaats je het beste op ooghoogte, omdat het voor je hoofd een stuk minder belastend is om naar beneden te kijken in plaats van naar boven.

Tip 2: Investeer in je werkplek

Verder is het belangrijk dat je investeert in je werkplek. Bestel een ergonomische toetsenbord en kies voor een verticale muis.

Een ergonomische toetsenbord helpt jou om in een ontspannen houding te kunnen werken. Verder heeft een ergonomische toetsenbord ook een handpalmondersteuning, zodat er geen wrijving ontstaat bij je polsen.

Een ergonomische muis ondersteunt alle plekken van je hand. Bij een normale muis is er bijvoorbeeld geen plek voor je pink.

Verder pak je je ergonomische muis in een ‘handshake-houding’ vast. Doordat je de muis op een natuurlijk manier vastpakt gaan je spieren meer ontspannen.

Tip 3: Blijf in beweging

Ondanks dat je wellicht op kantoor werkt is het aan te raden om veel in beweging te blijven. Haal expres voor je collega’s koffie, of loop een stukje naar de printer. Zo voorkom je dat je spieren vast raken!

Geplaatst op Geef een reactie

Alles over een prepaid simkaart

Een prepaidsimkaart wordt weer vaker gebruikt. Veel mensen weten nog dat hun eerste toestel een prepaid simkaart had. Een simkaart welke opgeladen moest worden om gebruikt te kunnen worden. Het is gemakkelijk om een prepaid kaart te gebruiken. Tenminste wanneer het geen punt is om de simkaart op te laden.

Het begin van de simkaart

In de jaren negentig zijn de eerste simkaarten op de markt gekomen. Het waren in het begin kaarten ter grootte van een creditcard. Nu zijn ze al een stuk kleiner. Er zijn nog drie formaten over. Het gaat hier om onder andere de micro simkaart en de nano simkaart. De laatste wordt bij de nieuwe toestellen gebruikt. Ze zijn lekker klein en bevatten alle gegevens die ook de grotere credit card formaten bevatten. De ontwikkelingen zijn niet stil blijven staan. De toekomst zal nog veel meer mogelijkheden bieden.

Betalen met de simkaart

Met de smartphones met NFC is het mogelijk om ook met de mobiele telefoon te betalen. Het is ideaal om gebruik te maken van de mogelijkheden om zo een rekening te voldoen. Op de lange termijn zal het niet meer nodig zijn om een bankkaart mee te nemen. Straks kunnen we alles met ons mobiele toestel regelen. Het is ideaal.

Gemak, goedkoop en nooit teveel betalen

De prepaid simkaart kunnen we samenvatten als een gemakkelijke manier om bereikbaar te zijn op een mobiel toestel. Het is nooit zo dat er achteraf nog hoge rekeningen komen. Het is wel belangrijk om te weten dat de kosten per belminuut of tekstbericht wat hoger zijn. Hetzelfde geldt voor de data die gebruikt wordt via de prepaid simkaart. Houdt hier wel rekening mee. Het kan handig zijn wanneer het verbruik toeneemt om toch een abonnement te nemen. Een abonnement met of zonder telefoon (sim only).

Geplaatst op Geef een reactie

Alles over internetprotocol

Het internetprotocol (IP) is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren. Er zijn twee soorten internetversies: versie 4 en 6. Een internetprotocol is verantwoordelijk voor het vervoeren van pakketten van de bron naar de bestemming. Dit kan betekenen dat een pakket langs veel netwerken moet om zijn eindbestemming te bereiken. Een IP kiest dus de beste route. Wist je dat er meer apparaten op het internet zijn aangesloten dan dat er mensen op de wereld zijn? Maar liefst 8.7 miljard apparaten tegenover 7 miljard mensen. In dit artikel kom je meer te weten over het internetprotocol.

Wat is IPSec?

Internet Protocol Security (IPSec) is een beveiligingsprotocol dat gebruik maakt van een IP-functie om manipulatie te voorkomen en de verantwoordelijkheid van de gegevens die als IP-pakketjes worden verzonden te garanderen. IPSec beveiligd gegevens die van het netwerk worden verzonden, zoals afdrukgegevens die van computers naar een printer worden gestuurd. IPSec ondersteunt beveiliging vanaf het derde niveau van het OSI-model, namelijk de netwerklaag.

Soorten en maten

Een Virtueel Private Network (VPN) is een manier om een local arena network (LAN) over een bestaande verbinding uit te bouwen met behulp van vertrouwelijkheid. VPN’s worden gebruikt om een versleutelde tunnel te plaatsen tussen twee knooppunten in een netwerk.

Een Multi Protocol Labels Switching (MPLS) is een mechanisme om data over een computernetwerk te transporteren. MPLS is actief om het tweede en derde niveau van het OSI-model. Datapakketten worden hierdoor extra gelabeld met extra informatie in relatie tot de eindbestemming.

Het verschil van deze producten is dat het je met IPSec de VPN-gebruikers toegang krijgen tot alle netwerksources. Dus alle gedeelde stations en applicaties zijn te benaderen.

Netwerk en het internet

Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk. Het heeft geen eigenaar. Er is dus niemand die de volledige controle over het hele internet heeft.  De internetlaag van het IP-model word opgenomen voor de Internet Protocol dat een adressysteem dicteert en is algemeen vastgesteld.

Geplaatst op Geef een reactie

3 tips bij het kiezen van netwerkbeveiliging

Terwijl je over het web aan het surfen bent sta je er misschien bij stil dat anderen ook mee kunnen kijken. Steeds vaker zijn er hackaanvallen vanuit China en Rusland. Het is van alle tijden belangrijk dat je kiest voor een goede server van combell. In dit artikel lees je 3 tips voor het kiezen van een goede server.

1.)   Onderzoek waar je netwerk tegen beveiligd moet worden

Ten eerste is het belangrijk om goed te doorgronden waar je netwerk tegen beveiligd moet worden. Zo kreeg pas geleden de universiteit van Maastricht te maken met een ransomware aanval. Ook het ziekenhuis van Leeuwarden kreeg in januari 2020 te maken met een cyberaanval.

Veel beveiligers proberen zich te wapenen tegen cyberaanvallen die van buitenaf komen. Controleer ook of dat alles aan de binnenkant vertrouwd kan worden. Onderzoek daarom wat beveiligd moet worden en stem dit met je collega’s af.

2.)   Reduceer het aantal verbindingen met het netwerk

Verder het is belangrijk om het aantal verbindingen met het netwerk te beperken. Je zou zo veel mogelijk controle moeten hebben waar het verkeer binnenkomt en weer naar buiten gaat. Kies er bijvoorbeeld voor om via één server binnen het netwerk te komen.

3.)   Zorg voor een goede beveiliging van alle internetapparaten

Steeds vaker zie je op kantoor mensen die hun eigen computer of mobiel meenemen. Dit vormt een probleem wanneer je collega’s de apparaten verliezen. Het hebben van een goede ‘Bring Your Own Device’-beleid is noodzakelijk. Vraag je collega’s om alleen een sterk wachtwoord te gebruiken en scherm informatie af indien dit niet voor je collega’s toegankelijk hoeft te zijn.

Tot slot is het aan te raden om ieder individu een persoonlijk account mee te geven, waar ze kunnen inloggen tot hun dashboard. Zo beperkt je de kans op datalekken!