Geplaatst op Geef een reactie

Zo creëer je op kantoor een ergonomische omgeving

Heb je last van je nek? Of begin je het te voelen aan je polsen? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Een veelvoorkomende probleem is dat men de werkplek niet ergonomisch inricht. Hierdoor krijg je nog meer last van je lichaam! Of dat je op de Ipad of de desktop aan het werk ben; in dit artikel lees je 3 tips om een goede ergonomische werkplek te creëren.

toetsenbord

Tip 1: Zoek informatie over goed ergonomische werkplek

Ten eerste is het slim om veel informatie te zoeken over ergonomisch werken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je toetsenbord aan de rand van het bureau moet liggen. Hierdoor kunnen je schouders ontspannen.

Plaats verder de monitor recht voor je. Anders krijg je op termijn last van je nekspieren. De bovenkant van het scherm plaats je het beste op ooghoogte, omdat het voor je hoofd een stuk minder belastend is om naar beneden te kijken in plaats van naar boven.

Tip 2: Investeer in je werkplek

Verder is het belangrijk dat je investeert in je werkplek. Bestel een ergonomische toetsenbord en kies voor een verticale muis.

Een ergonomische toetsenbord helpt jou om in een ontspannen houding te kunnen werken. Verder heeft een ergonomische toetsenbord ook een handpalmondersteuning, zodat er geen wrijving ontstaat bij je polsen.

Een ergonomische muis ondersteunt alle plekken van je hand. Bij een normale muis is er bijvoorbeeld geen plek voor je pink.

Verder pak je je ergonomische muis in een ‘handshake-houding’ vast. Doordat je de muis op een natuurlijk manier vastpakt gaan je spieren meer ontspannen.

Tip 3: Blijf in beweging

Ondanks dat je wellicht op kantoor werkt is het aan te raden om veel in beweging te blijven. Haal expres voor je collega’s koffie, of loop een stukje naar de printer. Zo voorkom je dat je spieren vast raken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *